Gårdagens lunchtallrik; julkryddade quornbullar, stekta grönsaker med soja , bladsallad med aavokado och en klick färdiggjord rödbetssallad.
Ja, jag fryser som de flesta andra just nu. Vintern är otroligt vacker men min kropp är verkligen inte gjord för detta klimat. Så det gäller att värma sig med diverse olika knep;)
Jag brukar inte laga den typ av mat där det skall vara "köttsubstitut", av den enkla anledningen att det finns så mycket fantastiskt gott man kan göra vegetariskt ändå, MEN... i helgen kände jag julinspirationen komma över mig och därför fick männen i huset traditionella köttbullar. Jag blev sugen på att göra julkryddade Quornbullar till mig så sagt och gjort!
Jag gjorde så här; Jag använde upptinad quornfärs, ca 1 dl sojamjöl, 1 ägg, 2 msk riven gul lök, salt, vitpeppar, ca 1/2 dl laktosfri mjölk och 2-3 tsk koriander, 1 tsk ingefära.
Dessa har definitivt en plats på mitt julbord i år!
Lycka till!
Iskristall som fina dottern tagit..
Kolla in hennes blogg: fotografemme.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar