Jag jobbar fortfarande på att hitta balans och inspiration både vad gäller matlagning och livet i allmänhet då mycket känns rätt tungt för tillfället.
Därför kommer det idag något enkelt men väldigt gott!
Det är verkligen superenkelt, fantastiskt gott och dessutom så himla bra eftersom du väljer själv vad du gillar och ha i det i din musli.
Gör din egen kombination, och sedan kan du lägga till de frukter du gillar.
Servera tillsammans med fil, yoghurt, eller soyamjölk, en personlig favorit :)
Den här skålen innehåller naturell yoghurt, musli, päron, mango och granatäpple. Ovanpå allt har jag ringlat lite extra flytande honung.
Du behöver:
4 dl Havregryn (jag använder glutenfria) men det går precis lika bra med vanliga eller varför inte boveteflingor? Jag använder båda.
1 dl sesamfrön
1-2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
3 dl grovt hackade nötter (tex mandel, hasselnötter, paranötter, pistasch)
1/2 dl kokos
Ett par matskedar kanel - valfritt
1 dl vatten
1 dl flytande honung eller lönnsirap
1/2 dl rapsolja eller kokosolja
Gör så här:
Blanda samman alla torra ingredienser i en långpanna.
Blanda ihop vatten, honung, och olja och häll över blandningen och blanda väl.
Rosta i ugnen på ca 175-200 grader. Ställ en timer och rör om väl var 7-10:e minut.
Håll ett öga på ugnen, då det lätt bränns.
Rosta tills allt fått fin färg, ca 30 minuter tillsammans.
Låt sedan svalna ordentligt i pannan innan du häller upp det på burk.
Självklart kan du hoppa över att tillsätta vatten, honung och olja om du inte vill ha detta, men den mängd jag skriver här kommer inte att göra den särskilt söt, men allt får en krispig och härlig smak.
Perfekt till frukost, mellanmål eller varför inte som kvällsgodis ;)
Lycka till!
Ljus & Kärlek
Wakanda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar