10 mars 2014

Penne med tomatsås och underbar endivesallad med blodapelsin

Ja, då var helgens arbete över....
Nöjd men väldigt trött sitter jag hemma i köket och tänkte delge er några av bilderna och maten som serverades.
Börjar med min favoritsallad och en pasta som inte går av för hackor den heller ;)
På bilden ser du glutenfri penne enbart gjord på majs.



Till tomatsåsen för 4 personer behöver du:
4 Vitlöksklyftor
1/2 grön eller röd chilifrukt
Ca 600 gr passerade tomater
1 dl crème fraiche
1 dl grovriven parmesan ost
Svarta oliver
1 kruka färsk basilika
Salt
1 msk paprikapulver
Vitpeppar
Olivolja

Gör så här:
Värm upp olivolja i botten på kastrullen. Lägg i finhackad chili och pressad vitlök. Rör runt några minuter. Sänk värmen. Häll i tomatsåsen. Ha i resten av kryddorna, låt småputtra ett tag och smaka av med salt. Klipp ner basilikan, men spar lite till dekoration. 
Häll i crème fraiche och parmesanosten. Häll i oliverna mot slutet.
Låt allt bli varmt.
Häll såsen över nykokt pasta och rör om ordentligt. Servera med riven parmesan och en god sallad.





Till salladen för ca 3-4 personer behöver du:
1 grön endive sallad
1 paket babyspenat
1 röd endive eller röd radicchio sallad som jag använde för det fanns ingen röd endive
3 blodapelsiner eller mandariner
Pinjenötter

Till dressingen behöver du:
4 msk sherryvinäger eller vanlig balsamvinäger
4 msk olivolja
ett par tsk flytande honung
Flingsalt
Några myntablad


Gör så här:
Börja med att röra ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål. Smaka av. Ställ åt sidan.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelhög värme. Lägg åt sidan.

Skär endivesalladen tunt från stjälken (botten) och upp till ungefär hälften. Bryt sedan resten av bladen och fördela vackert på ett fat. Blanda sedan med spenaten. Skala apelsinerna och skiva sedan tunt. Klipp över myntabladen.
Ringla över dressingen och strö över pinjenötterna precis innan salladen ska ätas.


Ät och njut!
I morgon kommer fler bilder från helgen.
Kram så länge
Ljus & Kärlek
Wakanda

2 kommentarer:

  1. Åh, härligt beska endiver med apelsin låter ju ljuvligt!! Gud så gott! Ni har verkligen skämt bort deltagarna!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant! Den är jättegod! Du fick den en gång, kommer du ihåg?

      Radera