I går var det det så dags att göra en äppelkaka. Tyvärr har vi inga egna äppelträd här, så det blev på köpta äpplen, men det fungerar ju precis lika bra. Jag använde Icas eco Golden Delicious.
Kakan blir väldigt saftig och god att äta som den är, men självklart - tycker jag - ännu godare med vaniljsås.
Jag ska prova att göra den helt gluten-och laktosfri vid nästa tillfälle och hoppas hitta en bra lösning, men den jag gjorde igår innehöll vetemjöl och bara 1 dl bovetemjöl.
Du beöver;
150-200 gram smör
3 dl socker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1-2 tsk bakpulver
1-2 tsk bakpulver
1-2 tsk vanillinsocker
1 liten nypa salt
1 dl grädde/mjölk
3-4 äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel
1 dl grädde/mjölk
3-4 äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel
Gör så här; Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och sist smöret och mjölken. Häll upp i smord och bröad form. Skala äpplena och skär i klyftor. Stick ner klyftorna tätt och till sist strö över rikligt med kanel och socker. Grädda i ugnen på 175-200 c i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar