19 december 2012

Vad har du på julbordet i år?


Med risks för att låta dömande, vill jag trots detta väcka frågan - så här i juletid nämligen Julskinkan.
Det dyker ständigt upp inlägg på bla facebook från WWF om att vi ska stoppa tjuvjakten så här under julhelgen - men jag undrar varför inte börja vid din egen dörr? Vad är egentligen skillnaden om du tycker att alla djurs liv har ett värde?
Jag har själv ätit julskinka i många år förut, och precis som de flesta blundat för vad jag åt. Så är dock inte fallet längre. MEN som jag skrivit förut så gillar jag inte pekpinnar, eller att tala om för andra vad  som är rätt eller fel. Det måste och kommer alltid vara upp till varje enskild person. Så att fokusera på det man INTE vill tror inte jag är rätt väg att gå. Däremot är det alltid trevligt med förslag eller ideer om alternativa lösningar. Ett litet steg - även om det ändå är en död gris, är såklart en kravmärkt skinka.
Vår familj består fortfarande av flera som önskar den traditionella julskinkan och trots att det går emot vad jag själv tycker kommer det att finnas en sådan i jul MEN det blir en krav märkt sådan där jag åtminstone kan hoppas att grisen haft en någorlunda dräglig tillvaro. Och om man ska tro på medierna så är det en rätt markant skillnad för hur grisen haft det om du väljer en kravskinka.

http://www.krav.se/Pressrum/Nyheter-och-pressmeddelanden/Nyheter/nyheter/Ekologiska-julskinkor-slar-rekord/

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-halland?video_id=2246866

Så nu till det(enligt mig) bästa alternativet som är att välja en grön och sund jul. Själv ska jag prova något jag hittat när jag surfat runt på vegetariska alternativ till julskinka, nämligen senapsgriljerad kålrot! Den har fått lite olika recensioner men jag vill verkligen prova!
Som jag sagt förut är jag ingen fan av köttsubstitut utan ser hellre att vegetarisk mat är så god som den är att man inte behöver substituera köttet, MEN så här i traditionella tider kan även jag falla till föga och tycka det är kul att hitta lite olika alternativ. Och jag har ju redan lagt ut mina julkryddade vegobullar som även de kommer att finnas på julbordet.
Bilden nedan har jag lånat från Renée Voltaire, tills jag har en egen att tillgå.
Man kokar kålroten i buljong och ev.julkryddor om man så önskar, ca 90 min. Den ska vara fast i konsistensen, hårdare än potatis. Buljongen ska vara kraftig så den tränger in ordentligt i hela kålroten. Sedan låter man den svalna och griljerar sedan men senap, ägg och ströbröd (alternativt glutenfritt) i ugnen. Man kan även tillsätta hasselnötter om så önskas. Ska bli spännande att prova!
Lycka till!

18 december 2012

Groddar och annat gott

Igår satte jag mitt livs första surdeg. Den skall nu stå ett par dagar och det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig. Allt som behövdes var 2 msk rågmjöl och 2 dl ljummet vatten. Planen är att baka ett julbröd med smak av bla pomerans. Definitivt helt utan vetemjöl, men dock inte helt glutenfritt eftersom det behövs rågmjöl, jag återkommer i ärendet ;)
Dessutom var det dags att grodda lite, så jag la både alfa alfa och mungbönor i blöt över natten. Sedan är det bara att skölja dem ett par gånger per dag tills de fått sina groddar. Bild ser ni längst ner.

Maten på tallriken är en rätt så spartansk lunch, bestående av sallad, tomat, selleri, vita bönor och lite sparris. Till det ett experiment; som jag faktiskt glömt vad jag hade i.... men idag gjorde jag en mycket godare. En raw pesto. Nu tog jag det jag hade hemma som var bara några sista blad färsk basilika, 1/2 kruka persilja,  lite pinjenötter, en halv vitlök, en avokado och 1/2 zucchini. Det skall egentligen inte vara avokado i detta recept och mer av det andra + ruccolasallad som jag inte hade någon. dessutom har jag ett jättesug efter avokado just nu och ville ha den rejält krämig så därför blev det så. Lite örtsalt, ner i matberedaren och det är klart! Ingen olja behövs, men om du vill kan du pressa en halv citron. Lycka till!!
 Groddar innehåller massor av mineraler och vitaminer. Alltid bra att ha till hands. Enkelt och Superbilligt om du gör dem själv.

17 december 2012

Smoothies och spirulina

Energiboost med smoothies!
Igår blev det som på bilden; gjord på ananas, mango och apelsin. Jag har ingen blender (än!) så jag använder min trogna mixerstav. Jag använde hela apelsinen och inte bara juicen, för att få så mycket fibrer och allt det goda fruktköttet. Jättegott, men apelsinsmaken dominerade tyvärr, så prova med bara en halv apelsin är tipset.
Idag var det dags för en energikick på förmiddagen och precis som igår, tar man vad man har...Hittade hallon och en liten påse med mango och papaya(coop) Till det hade jag en liten banan, och en pressad apelsin. Jag ville inte att det skulle vara så iskallt, så jag värmde de frysta bären i vattenbad så de tinade först. Sedan hade jag i 1 msk spirulinapulver och även lite psylliumfrön. 

Det blev en jättegod smoothie även om färgen blir lite suspekt... Lycka till!

15 december 2012

Raw lunch

Hej alla fina! Vill dela lite tankar kring raw food. Jag blir alltid enormt inspirerad av att titta på Kristina Carrillo-Bucaram på youtube. Hon har fantastiska recept och hela hon vibrerar av energi. Jag funderar mycket kring detta med att du är/blir vad du äter och hur det skulle vara att äta endast raw food. 


De senaste veckorna har jag kämpat med inspirationen och trots att jag numera äter tillskott av vitamin D på vinterhalvåret känner jag mig alltid så påverkad av mörkret så här års. Så igår googlade jag runt lite och hittade flera videoklipp som gav mig jättemycket inspiration, kul! Därför blev gårdagens lunch ett litet försök till en helt raw måltid. Jag måste dock medge att jag fuskade lite eftersom vi skulle bort på middag och jag har en känslig mage, så jag ville inte att det skulle förstöra kvällen. Därför skållade jag zucchinin snabbt och salsan till hettade jag snabbt upp väldigt kort tid. Jag kan dock säga så här i efterskott - att det troligen hade varit godare helt raw och kallt. Så nästa gång är det vad som gäller.

10 december 2012

Bruschetta

I lördags var det dags för julmarknad och pepparkaksbak med allmänt julmys med familjen. Tjejerna gjorde varsina jättefina pepparkakshus och jag försökte mig på egen design av en "Hobbithåla"...bilder kommer, gick väl så där....
Men så "helt plötsligt" har hela dagen gått och återigen står vi inför frågan, vad ska vi äta till middag?
Det var inte så länge sedan sist vi såg filmen jag rekommenderade förra veckan. Där gör Julie bruschetta och vi blev så sugna så jag handlade lite extra fina tomater för detta ändamål.
Sonen var borta över natten, och dottern fixade sin egen middag så jag fixade väldigt lätt en enkel men jättegod middag till mig och min älskade man.
Jag hade köpt bröd som jag skivade och stekte i olivolja. Sedan skar jag upp en mängd trädgårdstomater, fräste upp lite vitlök först och vände sedan ner tomaterna i det och bara värmde upp snabbt. I med lite flingsalt och en kruka basilika. Lägg upp tomatröran på bröden, hyvla lite parmesan och ringla över lite balsamvinäger, sallad on the side. Klart! 


8 december 2012

Vad huset förmår

Innan jag kom iväg för att handla igår vad det ändå dags för lunch. Det fick bli pasta men inte vilken pasta som helst, utan dinkelskruvar med spirulina. Tyvärr har jag ännu inte sett någon glutenfri variant.  Till detta blev det en pastaröra gjord på; svarta bönor, röd lök, vitlök, marinerad tofu och en tärnad tomat.

Började med att steka löken och tofun i lite olivolja. Sedan i med svarta bönor och chilipulver


Så här blev fredagens lunch. Toppat med lite riven parmesan. Lite annorlunda sås men jättegott. Det allra mesta går att göra pasta sås på, så det är bara att vara modig och prova! Vad har du i skåpen som du kan använda? Lycka till!



7 december 2012

God morgon alla!

Så här vackert är det denna morgon utanför hönshuset. I dessa mörka vintertider har hönorna gått in i sin naturliga vila och lägger därför inga ägg. 


     Godiset idag var överblivna lussemuffins. Siri och Audette äter gärna ur handen, men det gäller att passa fingrarna....hönors syn är inte den bästa...

        Här bor jag. Vinden har mojnat och det snöar inte längre. Det är så vackert och stilla.

6 december 2012

Det ska va lätt och gott

Jag tycker att matlagning/bakning skall vara lätt. Jag har under hösten experimenterat en hel del vad gäller att baka glutenfritt och tycker att jag kommit fram till många enkla och billiga lösningar. Men ibland tycker jag att det är skönt att ha ett mix att ta till. Och variation är alltid trevligt.
I somras när vi hade kurs var det en kursdeltagare som hade med sig ett glutenfritt brödmix och undrade om jag kunde baka brödet åt henne. Det gjorde jag och brödet var uppskattat bland alla deltagare, ingen kände att det var glutenfritt! Det var så jag kom att känna till Ewa Lies produkter.
Deras fantastiska glutenfria och ekologiska brödmix blandar du med endast yoghurt, lägger i en brödform, gräddar och klart! Brödet blir lite sött, men är fantastiskt gott och passar speciellt bra till frukost, tycker jag. Det är dock förhållandevis dyrt tyvärr, kostar ca 55 kr/påse.Tycker dock att det är kul med företagsamma kvinnor ;) och tycker att de verkligen har kommit på en bra affärsidé så den stödjer jag gärna när jag vill och kan.


5 december 2012

Julie & Julia


Dagens filmtips!
För er som älskar matlagning och inte har sett denna film vill jag varmt rekommendera den!
Jag älskar Meryl Streep och även om jag inte kände till Julia Child innan jag såg denna har jag förstått att hon gör ett mycket bra porträtt av henne.
Såg filmen första gången tidigt i höstas och det var den som fick mig att börja mat blogga.
Filmen har på intet sätt något med just vegetarisk matlagning att göra men är en supermysig film i min smak med inspiration från det franska köket!
Kanske något att krypa upp i soffan och se i snökaoset?


4 december 2012

Quornbullar och iskristaller

Gårdagens lunchtallrik; julkryddade quornbullar, stekta grönsaker med soja , bladsallad med aavokado och en klick färdiggjord rödbetssallad.

Ja, jag fryser som de flesta andra just nu. Vintern är otroligt vacker men min kropp är verkligen inte gjord för detta klimat. Så det gäller att värma sig med diverse olika knep;)
Jag brukar inte laga den typ av mat där det skall vara "köttsubstitut", av den enkla anledningen att det finns så mycket fantastiskt gott man kan göra vegetariskt ändå, MEN... i helgen kände jag julinspirationen komma över mig och därför fick männen i huset traditionella köttbullar. Jag blev sugen på att göra julkryddade Quornbullar till mig så sagt och gjort!

Jag gjorde så här; Jag använde upptinad quornfärs, ca 1 dl sojamjöl, 1 ägg, 2 msk riven gul lök, salt, vitpeppar, ca 1/2 dl laktosfri mjölk och 2-3 tsk koriander, 1 tsk ingefära.
Dessa har definitivt en plats på mitt julbord i år!
Lycka till!

Här kommer en vinterbild på vårt hus ute på landet.. Denna morgon var jag som vanligt och tittade till våra höns som inte heller de gillar detta vinterväder, och då framför allt kylan. Hönshuset håller ett par plusgrader med hjälp av ett element och de vägrar på det bestämdaste att gå ut, trots att jag sopar bort snön och lägger ut halm att gå på... Ja ja, det blir väl bättre så småningom.
Iskristall som fina dottern tagit..
Kolla in hennes blogg: fotografemme.blogspot.com

3 december 2012

Adventstider i vinterlandskap




Livet har snurrat fort senaste veckorna och jag har haft svårt att hitta inspirationen till allt jag vill göra. Så jag vill börja med att be om ursäkt att jag varit frånvarande. Nu är jag tillbaka. Trots bristande inspiration har jag förstås ändå bakat och lagat mat, så jag kommer att berätta lite om det i kommande inlägg men först vill jag berätta om mina glutenfria saffransmuffins så här i adventstider.
Jag har bakat lussebullar som de flesta andra, men i år provade jag även att göra en glutenfri variant. Det blev riktigt bra, dock lite för lite saffran och socker men det kommer att korrigeras i nästa omgång. Eftersom degen blir så kladdig och är svår att forma gjorde jag dem i muffinsform. Klickade upp dem i formar, gjorde ett lite hål och la i en smörklick och en bit mandelmassa. Har dock ingen bra bild just nu så bilden nedan är på "traditionella" lussekatter.

Så här gjorde jag; Jag utgick ifrån ett vanligt recept för saffransbröd med kesella. Jag använde laktosfritt smör, mjölk och kesella. Istället för vetemjöl tog jag 2/3 bovetemjöl och 1/3 mandelmjöl. Man kan verkligen känna smaken av mandel och det blev jättegott. Det kan man använda även om man använder sig av vetemjöl, bara byt ut en del om man gillar mandel vill säga....Det är jätteviktigt att inte göra degen för fast, för glutenfritt har en tendens att bli för torrt och tråkigt. Så gör degen kladdig!





22 november 2012

Kantarellbiffar med granatäpple i balsamvinäger

Kantareller, persilja, flingsalt


Mixade kantareller, vegofärs, ris, persilja och fetaost.

Dottern hjälper mig steka biffarna



Sesampanerade Kantarellbiffar med fetaost, kantarellsås och granatäpple i balsamvinäger

Du behöver:
Stekta kantareller
vegofärs av något slag
kokt, kallt basmatiris
Vitlök
Gul lök
Färsk persilja
Sojamjöl
Fetaost
Sesamfrön
Grönsaksbuljong
Salt och vitpeppar
Granatäpple
Balsamvinäger

När jag lagade dessa på senaste gruppen var de mycket uppskattade och receptet efterfrågat.

Jag använder stekta kantareller, så beroende på om du har förstekt dem eller har dem i frysen så går det bra. Bara tina upp dem. I en bunke lägger jag i kantarellerna och persilja.
Börja med att finhacka löken och vitlöken - alternativt matberedare. Stek löken i olivolja tills den börjar bli mjuk. Ha inte för hög värme så den bränns, den ska småputtra en stund på svag värme. När löken är färdig lägger du den i samma bunke som kantarellerna. I skål nr 2 har du hällt upp din vego-färs. Tina den  och sedan blandar du i lite sojamjöl. Ta nu mixerstaven och mixa kantarellerna, löken och persiljan och kryddorna. När det är en len konsistens vänder du ner vegofärsen, det kokta riset och sist den tärnade fetaosten.
Denna gång panerade jag biffarna i sesamfrön och det blev både festligt och gott, men det går precis lika bra att steka dem som de är.


14 november 2012

Krämig champinjonsoppa med varm macka



Som jag skrivit förut lagar jag mycket soppor just nu. Fortsätter att experimentera med alternativ till vanlig grädde och andra mjölkprodukter. Igår lagade jag en otroligt enkel men supergod champinjonsoppa. Självklart går den att variera hur mycket som helst, men här får ni receptet på den jag jag gjorde:


Du behöver: 1 påse skivade, frysta champinjoner, buljong, vitlök, persilja, alpro soya.

Jag gjorde så här: Koka upp ca 6 dl vatten i en kastrull. Lägg i buljong, frysta champinjoner och  låt allt koka upp. Småputtra ca 5-10 min. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor och lägg i en näve persilja. Låt puttra ytterligare ca 5 min. Mixa allt till en slät soppa och tillsätt sedan ca 1-2 dl soyagrädde. Låt allt bli varmt. Klart!

Som vanligt går det ju självklart att bara byta ut soyagrädden till vanlig grädde alt laktosfri grädde/matlagningsgrädde.
Själv har jag alltid gillat att ha i mjölkprodukter och jag kan bara berätta att jag inte saknar det, soya grädden funkar alldeles utmärk och den blir krämig och god, utan animaliskt fett. Så varför inte prova om du är nyfiken?



Till soppan gjorde jag varma mackor.

Jag tog Kung Markattas rågbröd (utan vetemjöl) och hade på några skivor tomat och hade på riven ost. Efter de kom ur ugnen skivade jag på lite avokado.
Ibland äter jag ost, ibland inte. Därför kommer recepten att variera och det är upp till dig som läsare att  välja det du föredrar. Jag vill bidra med olika alternativ och ge dig inspiration att prova det det kanske inte provat förut. Det finns vegan alternativ till vår vanliga ost, eller så hoppar man över den helt och hållet. För att ändå få ett gott varmt bröd, kan du experimentera att pressa lite vitlök över brödet, ha lite olivolja och kryddor + tomat i ugnen. Avokadon gör det hela krämigt.

Lycka till!

9 november 2012

Fredagsburgare i solen

Efter morgonens underbara promenad i solen, var det storstädning i hönshuset.
Hönorna var överlyckliga att få komma ut i friheten utanför hönsgården idag och vi fyllde på nytt spån och ny mat. Stackars Siri ruggar så hon stod och skakade men var ändå rätt nöjd.



Till lunch var det beställt ;) quornburgare. Så vi rörde ihop tinad quornfärs, i med kryddor och stekte i pannan. Lyxade till mig med ost på burgaren idag. Rostade en grov brödbit i brödrosten. Tillbehör var sallad, tomat, rödlök och avokado. Blev jättegott och alla blev nöjda :)

Har ingen bild på burgaren, bara tillbehören.... tagen med min lilla kamera men ändå..
Önskar er alla en underbar fortsatt fredag..... Behöver du idéer för mat i helgen? Hör av dig! Kram

8 november 2012

Saffransdoftande grönsakssoppa


Vi ville gärna ha en värmande soppa till vår höstbuffé. Då jag har använt mig väldigt mycket curry senaste tiden var det första tanken, men kände att det inte passade nu. Men ville gärna ha en soppa som hade en vacker, gärna rödgul färg. Vi spånade ett tag och så kom dottern med förslaget - saffran! Ja det kändes helt perfekt. Men vad ska den innehålla mer? Hmm. Få se, funkar kokosmjölk med saffran? Ja det kan vi informera om att det gick alldeles fantastiskt bra. Tanken var inte att kokosmjölken skulle ge så mycket smak utan mer en fyllighet eftersom jag inte vill använda grädde. Men självklart kan du substituera och ändra som du behagar. Och det funkade. En burk kokosmjölk och ca 5 dl grönsaksbuljong.

Jag använde; 1 stor gul lök, 2 klyftor vitlök, 1 zucchini och en röd spetspaprika. Olivolja. Salt. Grönsaksbuljong, några matskedar tomatpuré och en burk kokosmjölk. Och saffran så klart. Även lite gurkmeja för att hjälpa den gula färgen på traven.

Så här gjorde jag; Jag skar alla grönsaker i bitar och fräste alltihop i olivolja i en stor kastrull tillsammans med saffranet. Storleken på bitarna spelar ingen större roll eftersom allt mixas till en slät soppa i slutet. Efter ca 5 min hällde jag i buljongen och kokosmjölken och lät allt puttra tills grönsakerna blivit mjuka. Sedan mixade jag alltsammans och smakade av med salt, lite mer buljong och hade i tomatpuré till önskad konsistens.

Som vanligt så går det ju självklart att byta ut grönsakerna och sätta till det man gillar. Jag tyckte dock att zucchinin gjorde sig mycket bra, och även paprikan blev god, så jag tycker det blev en bra kombination till just denna soppa. I vanliga fall skulle jag haft i betydligt mer vitlök men tillsammans med saffranet ville jag inte att vitlöken skulle ta över utan bara fungera som smakförhöjare.


                                                        Lycka till med din egen soppa!

6 november 2012

Pumpabröd

Det finns recept som innehåller pumpa, jag valde dock att inspireras av ett recept där de hade bytt ut pumpan mot sötpotatis. Mycket eftersom det var något jag hade hemma.
Som vanligt använder jag inga egentliga mått utan lagar utifrån min intuition.
Sötpotatisen innehåller mycket vätska så därför behövs inte fullt så mycket degspad som du i vanliga fall skulle använda. Jag har dessutom intentionen att inte använda mig av vetemjöl mer än absolut nödvändigt i all min matlagning, varför jag till detta bröd använde mig av sojamjöl, bovetemjöl och grovt rågmjöl. Det senare är ju dock inte glutenfritt men innehåller endast råg. Annars innehåller ofta mjölblandningar ofta även vete.




Du behöver: 
Kokt sötpotatis
Salt
Varmt vatten
Olivolja
Sojamjöl
Bovetemjöl                                                  
Rågmjöl
Torrjäst
Koriander
Pumpakärnor


Jag gjorde så här:

Jag började med att mixa sötpotatisen med mixerstaven så det blev till ett mos. Kokade upp vatten med vattenkokaren och hällde på moset, ca 3-4 dl. Kollade att temperaturen blev lagom, alltså fingervarm. Sedan blandade jag ner ca 1 dl olivolja, en nypa havssalt, ca 1 dl pumpakärnor och sedan mjölet tillsammans med torrjästen, ca 1,5 pkt. Eftersom det ofta blir "tungt bröd" utan vetemjöl kan det behövas lite extra jäst så det orkar jäsa ordentligt. Jag använde ungefär lika delar soja och bovetemjöl, och en aningen mer rågmjöl, mest eftersom degen blev så kladdig och det var svårt att forma bröden.

Nu var ju tanken att det skulle formas som små pumpor, annars brukar jag inte ha så mycket mjöl i degen när jag gör glutenfritt bröd, eftersom det blir alldeles för tungt och kompakt. Så tänk på att degen bör vara kladdig. Använd mjölade händer när formar det. Sedan skar jag fåror nerifrån och nästan hela vägen upp. Formade med händerna små skaft som jag drog upp ur mitten på brödet. När de hade jäst tryckte jag dit lite pumpakärnor runt skaften.

Gräddade de små bröden i varmluftsugn 200 grader i ca 10 minuter, det större brödet i 175 grader i ca 30 minuter.

Brödet blev gott, saftigt och fick en fin färg från sötpotatisen. Koriandern gav en aningen smak. Jag serverade brödet tillsammans med en saffranssoppa.
Lycka till!

5 november 2012

Höst & Halloweenfest

I helgen hade vi en liten Höst & Halloweenfest för vänner och familj. Dottern och jag förberedde i flera dagar och "förlorade" oss i kreativitet och hade fantastiskt roligt under processen. Nedan följer några bilder från buffén vi gjorde och jag kommer att lägga ut recepten kontinuerligt under dagarna som kommer.


Vi gjorde flera olika sorters röror till brödet, currydoftande humus, olivröra, guacamole och kronärtskocksröra med tofu. I stället för salladsskålar gröpte vi ur några persimone och orange paprikor och fyllde med sallad. Kul både som dekoration och som mat.




 Vi hade bestämt oss för en buffé
som gick att förbereda mycket så vi inte skulle behöva stå i köket så mycket under kvällen utan kunna umgås med våra vänner istället.

Här ser ni pumpabröd och två sorters matmuffins.



Jag ville baka ett gott bröd, utan vetemjöl, och sökte runt lite på valfria ingredienser. Bestämde mig för att prova använda sötpotatis och att forma bröden som pumpor. Recept kommer.



Som söt avslutning gjorde vi choklad cup-cakes, dekorerade med marängspöken. De blev otroligt goda och gulliga dessutom!

31 oktober 2012

Kikärtsbiffar, bockhornsklöver, mango & ajvar


Efter dagens promenad var det så klart dags för lunch. Jag tänkte visa hur man enkelt kan göra en god och nyttig lunch. Jag hade några kikärtsbiffar kvar i kylen sedan ett par dagar. 
Till det bestämde jag mig för att testa matkorn, påbörja granatäpplet som fanns till ett bra pris på ica, samt några stekta grönsaker och lite sallad. 
Här ser ni resultatet


Det här använde jag; kikärtsbiffar, matkorn, broccoli, sparris, salladslök, soltorkade tomater, machegosallad, granatäpple, avokado, rostade solroskärnor, mango och bockhornsklöver, ajvar.
Kryddor: gurkmeja, koriander, örtsalt, olivolja och lite söt balsamvinäger


Jag kokade kornet med buljong i 8 min enligt förpackningen, hettade upp olivoljan i stekpannan och fräste på löken och kryddorna innan jag hade i resten av grönsakerna. På slutet la jag i lite soltorkade tomater och sist vände jag ner lite bockhornsklöver - första gången jag någonsin använt detta. Luktar fantastiskt gott men jag tyckte inte att det smakade nåt särskilt. Nyttigt dock.
Bredvid i pannan värmde jag biffarna. Under tiden la jag upp lite sallad, avokado och mango på tallriken. Som tillbehör provade jag stark ajvar som var fantastiskt gott i kombination med mangon.

Hoppas ni känner er inspiration vakna:) Hela min idé är ju att ni ska använda det ni har hemma och våga prova att kombinera det. Lycka till!

I Wakandas kök...

Det har varit några fullbokade dagar så därför har jag inte lagat så mycket mat. 
var på Inre Harmonimässan i söndags och hade en mycket trevlig dag med min familj. Nu väntar strax dagens Må Bra Promenad, och sedan diverse projekt. Bland annat skall lördagens festbuffé planeras och börja förberedas, på temat Höst med lite Halloween inslag. 
Igår var dottern och jag på Panduro och där hittade jag lite spännande material som skall användas som dekor främst. Ätbart med för mycket socker egentligen, men kul med orange och svart marsipan, plus att jag köpte en cookiecutter i form av olika löv! Här skall skapas!
Under tiden får ni ytterligare en fin bild som dottern tagit. Vill ni se mer av hennes fantastiska fotografier gå in här fotografemme.blogspot.com